martes, 12 de mayo de 2015

La Universitat de València es proclama bicampiona d'Espanya en rugbi

El rugbi de la Universitat de València està d'enhorabona. Les seleccions masculina i femenina van aconseguir dimecres passat proclamar-se campiones d'Espanya en la cita esportiva universitària més important del panorama nacional, el Campionat d'Espanya Universitari.Amb aquesta medalla d'or, l'equip masculí revalida el títol que ja va aconseguir el curs passat.
Els xics dirigits per Marcos Armiñana van disputar dimarts 5 de maig dos partits. El primer, davant la Politècnica de Catalunya, se'l van portar per 48-3 i el segon davant la Universitat de Salamanca, per un contundent 0-45, tota una declaració d'intencions que ressaltava que volien lluitar per les medalles. Com a primer de grup, l'equip va passar a la semifinal del campionat, en la qual havia de superar la Universitat Sant Jordi. Els xics no van fallar i es van catapultar a la final amb un 12-7 en el marcador. L'equip a batre va ser l'amfitrió, la Universitat de Sevilla, que no volia deixar passar l'oportunitat de proclamar-se campió a casa. El partit va estar molt igualat fins a la segona meitat, en què es va emportar el partit per 14-17 i revalidava així el títol de campions d'Espanya que ja van aconseguir el curs passat. Marcos Armiñana, seleccionador de l'equip masculí es mostrava "molt content amb el títol i amb el bon torneig que ha fet l'equip. Vam superar bé la fase de grups, en la qual l'equip va funcionar molt bé, i això ens va permetre arribar a les semifinals amb bones sensacions. Sabíem que Sant Jordi era un rival molt dur i gràcies a les bones rotacions vam poder jugar amb 14 jugadors que van donar frescor a l'equip i això es va notar molt tant en la semifinal com en la final davant els amfitrions".

Per la seua banda, el combinat femení va seguir una línia molt similar als seus companys. L'equip va saldar la fase classificatòria de grups amb tres victòries. La primera davant la Universitat Politècnica de Madrid per 19-5, la segona davant la Universitat de Lleida per 24-0 i finalment davant la Universitat Sant Jordi per 7-24. L'equip dirigit per Ana Aigneren va mantenir un alt ritme de joc en els tres encontres i es va classificar com a primera de grup i a un partit de l'anhelada final. El rival a batre en la semifinal va ser la Universitat del País Basc, un equip dur que va posar les coses difícils a les valencianes. No obstant això, les bones rotacions i la intensitat de l'equip de la Universitat van fer que s’emportaren el partit per un ajustat 7-10 que valia l’accés a la final del campionat. L'equip a batre per assolir la medalla d'or va ser la Universitat de Màlaga. Les xiques no van fallar i es van emportar el partit per un decisiu 17-0 que els valia el campionat i la preuada medalla d'or. L'equip millora amb aquest resultat el bronze aconseguit la temporada passada. Per a Ana Aigneren, seleccionadora de la Universitat, l'or "ha estat el fruit del treball d'aquest equip durant tota la temporada". Pel que fa al campionat, Aigneren comentava que "la fase de grups va ser una intriga, perquè els equips canvien any rere any. Vam tenir sort d'enfrontar-nos a la Universitat Politècnica de Madrid en la primera trobada, ja que pensàvem que tindrien algun fitxatge d'alt nivell, però no va ser així i el fet de traure endavant aquest partit ens va beneficiar molt per afrontar el campionat. El segon partit contra Lleida va ser impecable, i contra Sant Jordi també vam guanyar relativament fàcil, cosa que ens classificava primeres de grups. En la semifinal vam patir davant la Universitat del País Basc, però vam remuntar i anotar en l'últim minut, amb la qual cosa passàvem a la final i, també, milloràvem els resultats de l'equip fins avui –el curs passat van ser bronze-. La final contra Màlaga va ser increïble. És un equip amb el qual sempre ens ha costat competir. Els primers deu minuts van ser pràcticament defensius i cap dels equip no va tenir, amb prou feines, alguna ocasió per anotar. Al descans arribàvem 0-0. En la segona part, les xiques s’hi van deixar la pell i vam poder assajar en tres ocasions. Físicament va ser duríssim per a elles, però vaig poder fer canvis i gestionar els esforços. Les xiques van donar la talla. Com a grup, el nostre objectiu quan vam començar al setembre era aquest, i l’hem aconseguit. Com a entrenadora estic molt satisfeta. Un equip que t'exigeix tant, ‘obliga a haver de superar-te cada dia, i aquest any tant elles com jo hem crescut molt. Aquesta medalla és el fruit del treball de tot l'equip. I n’estic molt orgullosa i feliç".

Amb aquests resultats, tots dos equips signen una temporada perfecta, en la qual no han cedit cap partit ni a nivell autonòmic (Campionat Autonòmic d'Esport Universitari) ni a nivell nacional. I se sumen als bons resultats que està tenint la Universitat en els campionats d'Espanya, en els quals ja suma quatre medalles d'or en esports col•lectius, al costat del futbol femení i el voleibol masculí.

Fuente: http://sefuv.uv.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario