jueves, 28 de abril de 2016

Les seleccions de rugbi de la Universitat de València enlluernen en el nacional

La selecció masculina de rugbi de la Universitat de València es va proclamar dimecres passat tricampiona d'Espanya, després de superar en la final del Campionat d'Espanya Universitari a la Universitat de Sant Jordi per 26-0.
La selecció femenina també va arribar a la final, però un bon atac en l'últim segon de la Universitat de Barcelona va deixar el marcador en un 15-10 i la Universitat de València subcampiona d'Espanya.
Les seleccions de rugbi de la Universitat de València estan en un gran moment. Els xics arribaven al Campionat amb dos títols de campions al seu haver i l'objectiu d'arribar al màxim possible. I no van fallar. Des de la primera jornada van anar partit a partit, superant les universitats de Granada (33-0), de Salamanca (45-0) i d’Almeria (75-0). A les semifinals es van creuar amb la Universitat de la Corunya. Va ser un partit dur que finalment van guanyar per 36-5, que els donava el passe a la final. El rival a batre en la final era la Universitat de Sant Jordi, que també venia de fer un gran Campionat. L'experiència, el talent i les ganes del combinat dirigit per Marcos Armiñana van ser claus en la final i els xics de la Universitat de València van tancar la final amb un contundent 26-0, que els proclamava, per tercera vegada consecutiva, campions d'Espanya universitaris.
Per la seua banda, la selecció femenina dirigida per Ana María Aigneren també acudia a la cita amb el títol de vigent campiona d'Espanya i amb l'objectiu de continuar amb els bons resultats que durant els últims anys havia aconseguit aquest equip. El combinat va superar les universitats de la Corunya (39-5), Complutense de Madrid (19-14) i Girona (29-5) en la primera jornada de la competició, amb la qual cosa aconseguia el passe a les semifinals. El rival de semifinals va ser la Universitat de Màlaga, que tot i realitzar un gran partit no va poder superar les valencianes i an perdre amb un marcador de 24-14. La Universitat aconseguia així el passe a l'esperada final. L'aspirant al títol, la Universitat de Barcelona, va començar molt forta i se’n va anar al descans amb un marcador a favor de 0-5. Les xiques de la Universitat de València van remuntar i van igualar el marcador (5-5), però quan faltaven sis minuts per al final, Barcelona va anotar el 5-10.  El combinat d'Aigneren  no va abaixar els braços i de nou va empatar a 10, quan només faltaven 30 segons per al final, però un bon atac de les catalanes va fer que el partit es decantara del seu costat (15-10), amb anotació sobre el temps, que deixava les valencianes a les portes de revalidar el títol i subcampiones d'Espanya.
Un or i una plata que demostren l'alt nivell de competició i compromís d'aquests dos equips que, sens dubte, seguiran donant alegries a la comunitat universitària.

Fuente: Servei d'Educació Física i Esports de la Universitat de València

No hay comentarios:

Publicar un comentario